Over praktijk elin

de naam Elin

Elin is een scandinavische naam en hij betekent fakkel.

Een fakkel, een lichtbron, een lichtpunt, een baken, een anker,...

Als psycholoog kan ik een bijdrage leveren door licht te werpen. Ik kan je niet zeggen welk pad je moet bewandelen, ik kan je geen advies geven, ik kan je de weg niet wijzen. Maar ik kan je wel helpen bij het zien en voelen van wat er voor je en achter je ligt en hoe deze beiden elkaar beïnvloeden. En het is de herstelling van deze connectie waar de heling zich bevindt. Zodat je daarna zelf in staat bent om je pad te kiezen.

Ook als bemiddelaar gebruik ik dezelfde filosofie: jullie bepalen de opties, ik kan alleen de communicatie faciliteren en licht werpen op de situatie. De keuzes zijn aan jullie.

Line Thieren

Wie ben ik? Ik heb dit altijd een onmogelijke vraag gevonden. Zowel persoonlijk, op sollicitaties, als therapeutisch. Want wat is het eigenlijk dat je maakt tot wie je bent?

Mijn naam is Line Thieren (°1980). Ik ben vrouw, mama, vriendin, psychologe en bemiddelaar (en hopelijk nog veel meer).

Opleidingen

Ik ben opgeleid als klinisch psychologe (Ugent, 2010) en ik koos voornamelijk het psychodynamisch gedachtengoed als basis voor therapie.

Tijdens mijn studies volgde ik twee basisjaren van een lichaamsgerichte therapieopleiding (Bodymind Opleidingen, Nederland). Deze stelde me in staat om effectief dingen in beweging te zetten bij mijn cliënten door ze te doen, door uit te beelden, door bewegingen te maken, door te zijn.

Na mijn studies volgde ik o.a. de opleiding tot erkend bemiddelaar (Ugent). Het concept om twee schijnbaar onverzoenbare partijen toch weer in contact te brengen met elkaar, fascineerde me en dat doet het nog steeds.

Ervaring

Voor ik mijn studie aanvatte, werkte ik als begeleidster in een opvangtehuis voor kinderen die in een problematische opvoedingssituatie terechtgekomen waren. Wat ik daar zag aan pijn, verwarring en gedrag, heeft me gemotiveerd om mijn studies psychologie te starten. 

Tijdens mijn opleiding deed ik een langdurige stage in het Psychiatrisch Centrum Sleidinge, daarna werkte ik met mensen uit kansarmoede bij het OCMW, dan ben ik een hele tijd huismama geweest en uiteindelijk startte ik praktijk elin.

Bijscholing

Door middel van leertherapie, intervisie, supervisie en andere trainingen en opleidingen behoud ik mijn evenwicht, houd ik mezelf alert, toegankelijk, open en emotioneel beschikbaar voor mijn cliënten.

Erkenningen

Ik ben lid van de VVKP (Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen) en ingeschreven bij de Psychologencommissie met het nummer 802118035. Mijn visumnummer van de FOD is 261809.

Mijn erkenningsnummer bij de Federale Bemiddelingscommissie is 4670.